P3 Holiday Parking

P3 Holiday Parking is een van de parkeerdiensten die wordt aangeboden door Interparking Zaventem. Deze parkeervoorziening biedt 2400 parkeerplaatsen. Het ligt vlak naast de luchthaven en te voet bent u in zes minuten bij de terminal. Deze parking is zeker aan te bevelen voor mensen die een weekend of langer dan zes dagen hun auto willen parkeren. Voor achttien euro per dag kunt u hier uw auto parkeren. Vanaf de derde dag hoeft u nog maar tien euro per dag te betalen. De maximum parkeertijd is 28 dagen en het totaalbedrag kan oplopen tot 99 euro. Als u hier 28 dagen parkeert, zijn de kosten per dag erg laag.

Ontwerp van de parkeergarage

De etages van de garage hebben allemaal verschillende kleuren, zodat u gemakkelijk de etage kunt herkennen. Op het bovendek zit een speciale waterdichte laag. Bij hevige neerslag zal er dus geen wateroverlast ontstaan. De vloeren van alle verdiepingen zijn egaal en de gevel is opgebouwd uit glas. Het laatste zorgt voor een schitterend uitzicht en daarnaast bevordert het de overzichtelijkheid van de parkeergarage.

Parkeerverwijssysteem

Het zoeken naar een parkeerplaats bij P3 Holiday Parking is niet nodig. U wordt via het dynamische parkeerverwijssysteem naar een vrije parkeerplaats gewezen. Hiervoor hoeft u enkel de borden te volgen. Het parkeren wordt hiermee een stuk gemakkelijker en het voorkomt opstoppingen.

Parkeren bij P3 Holiday Parking

P3 Holiday Parking maakt gebruik van eenrichtingsverkeer, waardoor u geen last heeft van tegenliggers. Dit bevordert de veiligheid en u bereikt tevens sneller een parkeerplaats. Daarnaast zijn de spiralen waarmee u op een andere etage komt optimaal. De stijgingpercentages en de omvang zijn precies goed, waardoor het parkeerterrein overzichtelijk is. Ook dit bevordert de snelheid en de veiligheid. Daarnaast zijn de parkeervakken groot en voorzien van duidelijke belijning. Dit zorgt ervoor dat mensen midden in het vak parkeren en niet dubbel geparkeerd staan. Er zijn genoeg in- en uitritten gebouwd, waardoor het parkeren eenvoudiger wordt.

Na het parkeren

Nadat u uw auto geparkeerd heeft kunt u betalen bij een van de betaalautomaten. U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van de “P-card”. Deze kaart hoeft u enkel te vertonen bij het in- en uitrijden. De rekening betaalt u aan het einde van de maand met een factuur of uw kredietkaart. Hiermee kunt u de wachtrijen bij het betaalautomaat vermijden. Via een van de transparante trappenhuizen kunt u direct op de luchthaven komen. De trappenhuizen zijn tevens voorzien van liften.